Duguláselhárítás

A dugulások kialakulásában a következők játszanak szerepet:

Legfőbb ok az általunk használt vegyianyagok lerakódása a csatornahálózatban. Ez sajnos nem kerülhető el, a kialakítástól függően eltérő periódusokban dugulást fog okozni. Amennyiben megfelelő méretű, hosszú és lejtésű a csatorna kialakítása, az öntisztulás hosszabb ideig képes tisztán tartani és kisebb a dugulás kialakulásának a veszélye.

Fontos tényező az emésztő időben történő szippantása, mielőtt a szennyvíz elérné a kifolyó csatornát, mert ilyenkor a lerakódás üteme felgyorsul és gyorsan kialakulhat a dugulás.

 

A kültéri csatornák nagy ellensége a fagyökér, mely a csöveken átnőve szintén dugulást okoz. A műanyag csövek elterjedésével egyre ritkábban fordul elő.

A wc dugulások zömét tárgyak, ételmaradékok és higéniás eszközök okozzák.

A duguláselhárítás minden esetben bontás nélkül, tökéletes tisztaságot, higéniát és eredményességet biztosító spirálos csőtisztitó gépekkel történik. Ez a leghatékonyabb módja a dugulások megszüntetésének és a munkavégzés tisztasága is páratlan. Legkorszerűbb gépeink több méretű (hosszúságú és átmérőjű) spirállal és a hozzá tartozó tisztító fejekkel garantálják a tökéletes csőtisztítást. A géppark folyamatosan szervízelt, új és újszerű Ridgid és Rothenberger gépekből áll, a spirálokat folyamatosan cseréljük, így azok mindig készek a legnehezebb munkák elvégzésére is.